BREU CURRICULUM COLLA DE DOLÇAINERS I PERCUSSIÓ EL SOGALL

La Colla de dolçainers i percussió “El Sogall” naix al 1991, fruit de la inquietud musical d’un grup d’amics per recuperar el so tradicional de la dolçaina i el tabal.

Del ràpid interès despertat en la localitat, naix la necessitat de crear una escola per fomentar l’aprenentatge d’aquests instruments, així com dotar a la colla d’un local per assajar, la qual cosano ha parat d’evolucionar, tenint actualment la sede a l’Auditori Municipal de Castalla.

Pel que fa a les actuacions,

El Sogall ha omplitde música els carrers de Castalla i voltantsen nombroses ocasions: cercaviles del 9 d’octubre, Sant Pasqual, Carnestoltes, Danses, festes de Moros i Cristians... Però a més, ha anat ampliant el seu repertori musical, per poder oferir també al públic noves formes que combinen el so més tradicional amb els estils més moderns, aconseguint fer un repertori original i diferenciador. Alguns exemples d’aquestes actuacions serien les realitzades al “X festival folklòric internacional Concello de Vigo” (2004), el concert al Palau de la Música de València(2013) oel concert realitzat a Lerma (Burgos) en febrer de 2015.

D’altra banda, també mereix especial menció la gravació del CD del XXé aniversari de la Colla el passat 2011, la gravació d’un altre CD que està en curs actualment, ja que la colla celebra enguany el seu 25 aniversari, “L’Aplec de dolçainers i tabaleters a la Ciutat de Castalla” que El Sogall organitza tots els anys i on convida a diversos grups d’arreu la Comunitat i l’organització l’any passat del “I Certamen per a gran Colla de dolçaines i percussió Ciutat de Castalla”.